presentació

Notícies

22-06-2017 Acompanyament amb cavalls al Berguedá

Des de fa un temps, vam començar un projecte conjuntament amb l'Aedeq Asociación Española De Equinoterapias d’acompanyament amb cavalls al Berguedà.

Més enllà de les utilitats pràctiques que se li ha donat al cavall durant la història, a nosaltres, ens han ensenyat l’intercanvi que flueix quan establim un vincle des del respecte, el reconeixement i l’afecte.

Sovint les persones amb discapacitat es troben immersos en un teixit de relacions on la discapacitat pren protagonisme i acaba esdevenint un llast que difumina les potencialitats latents que cadascú acull en el seu sí. Des d’aquesta perspectiva es conforma una conjuntura complexa que es versa sobre la confiança, l’autoestima, la seguretat, l’autodeterminació i l’autonomia de les persones que acompanyem.

Des de l’espai de trobada amb equins que ens van facilitar els companys de l’AEDEQ, juntament amb l’ acompanyament i monitoratge dels seus professionals (des del respecte i l’empatia).

A través de l’aprenentatge de la comunicació de l’animal, mitjançant les activitats de cura, es va conformant una relació que incideix positivament en aquells valors que es veuen més afectats, donada la exclusió i estigmatització que solen patir les persones amb discapacitat. Ells mateixos es veuen capaços d’establir un contacte diferent des de lo genuí i absent de qualsevol judici que els pugui menystenir i infravalorar.

I és per la il·lusió, l’alegria, el valor i el compromís que ens suscita poder realitzar aquesta activitat, així com les amistats que es despleguen que volem seguir apostant per trobar-nos amb els companys de l’AEDEQ i en un entorn immillorable.

Moltes gràcies per fer-ho possible i tan fàcil!

tornar a l'index de notícies